Het organiseren van een vergadering, congres met catering of ander evenement in Amsterdam kan niet altijd in het pand van uw eigen organisatie plaatsvinden. Dito geldt voor een feest waar meer gasten verwacht worden dan dat u thuis of op de zaak goed kunt ontvangen. Op deze pagina willen wij je een selectie van opties bieden van locaties die je per dag of per dag deel kunt huren voor je groep.

Sommige van deze catering locaties zijn je reeds bekend omdat je er dagelijks langs rijdt of fietst. Misschien had je ze alleen nog niet opgemerkt en krijg je ze nu goed in het vizier.

Onze Favoriete locaties in Amsterdam en omgeving

Alhoewel wij onder de locaties onze favorieten hebben is het belangrijk dat voordat u een deal sluit eerst zelf pols hoogte gaat nemen om een gevoel van gebouw, sfeer en omgeving te krijgen. Als u enthousiast bent is de kans groot dat uw gasten dat ook zullen zijn.  Waar mogelijk geven we bij de locaties een link naar de verhuur contactgegevens zodat u zelf contact kunt opnemen.

Uw eigen cateraar meenemen

Veel locaties in Amsterdam hebben een lijst van preferente cateraars  waar ze al een werkrelatie mee hebben. Omdat je de ruimte huurt kun je in de meeste gevallen toch je eigen cateraar meenemen. Dit geldt ook voor de meeste kookstudio’s. Alhoewel deze ruimtes zijn ingericht voor kooklessen zijn het meestal zeer sfeervolle vergaderruimtes en worden ze ook als zodanig verhuurd.  Ook als je een extra afdracht moet betalen aan de verhuurder omdat je een externe cateraar meeneemt kan je dit nog steeds een stevig voordeel opleveren. Er wordt vaak onderscheid gemaakt tussen externe catering voor alleen eten of hapjes of externe catering die ook drank verzorgt.

Duurzame catering locaties in en rond Amsterdam

Kookstudio Oud Zuid: het vaste honk van onze catering keuken in de Warmondstraat. Als we niet een lunch catering of diner aan het koken zijn kan deze worden afgehuurd voor vergaderingen, samen koken of hapjes maken onder begeleiding van een kok. De kookstudio wordt gebruikt op basis van time sharing en is daarmee wellicht al jaren een van de meest duurzame keukens van Amsterdam.

The Hub: met je groep werken aan een betere wereld? Plan dan je meetings in een van de ruimtes van en laat 1 of een paar van de comunity leden een verhaal komen vertellen over hoe zij werken om van deze planeet een betere plek te maken. In de pauzes lekker struinen door de Jordaan. Verschillende ruimtes variërend van 3, 16 en 35 personen. Adres is Westerstraat 187 en slechts een korte wandeling vanaf het Centraal Station. Catering in Amsterdam smaakt beter als er in de locatie aan een betere wereld wordt gewerkt.

De Groene Bocht:  van duurzame catering geniet je het liefst in een duurzame ruimte. In het hartje centrum van Amsterdam aan de Keizersgracht vind je een bedrijfsverzamelgebouw dat opgericht is met als doel mensen en bedrijven te inspireren tot een duurzame manier van werken. Er zijn 3 vergaderzalen met een capaciteit van 8,12 en 16 personen. Meer informatie via de website.

De Gewoonboot: aan de in creatieve sferen ondergedompelde NDSM werf en op het water. Zelfvoorzienend qua energie, water en warmte. Inspirerende plek voor groepen die over wonen en energiegebruik willen nadenken.  Goede plek voor een pers evenement of product presentatie.

Café de Sluyswacht: door hier te boeken werk je mee aan het in stand houden van een van Amsterdams oudste lokaties. In de Jodenbreestraat op nummer 1. Een leuke wandeling vanaf het centraal station en ook bereikbaar per boot. Beneden cafe en boven een zaal. Een eigen bar en geschikt voor feesten en catering in Amsterdam tot 100 gasten.

Locaties voor verhuur en catering buiten Amsterdam

Forte Eiland:in IJmijden ligt maar 30 km van het centrum Amsterdam maar midden in de natuur en geschikt voor grote groepen tot zeker400 genodigden.  Buitendag of bedrijfsfeest op een eiland met historie en gebouwen die ruiken naar de Gouden Eeuw, zeerovers, piraten, kanonnen en kastelen. Zorg ervoor dat je een cateraar hebt die niks vergeet. Lastig als je hapjes nog in de keuken in Amsterdam staan en je moet wachten op de volgende boot.

Land en Boszigt: ongeveer een half uur rijden vanaf Amsterdam in ’s Graveland ligt een biologisch restaurant midden in een biologische dynamische tuinderij. Wandelen kan in het prachtige park van Natuurmonumenten en daarna zelf boontjes plukken en koken in de Serre. Dichter bij de natuur kan het niet.

Kerk de Engel: schattig en sfeervol klein kerkje in de gemeente Huizen (circa 30 km van Amsterdam) en zeer geschikt voor trouwceremonies en catering van trouwrecepties tot 80-100 gaten. Te huren voor een schappelijke prijs en in een fijne omgeving.

Het Witte Kerkje:  trouwceremonie met receptie op stand in het centrum van de gemeente Baarn.  Net wat groter dan de hier bovengenoemde Engel en midden in het centrum.